Table of Contents
Wij spreken daarom ook liever over een ‘permanente haarreductie’. Daarnaast is er een klein percentage van de mensen non-responder, hierbij werkt laserontharing dus niet. Hoe wordt de laserbehandeling ervaren? Tijdens de laserbehandeling ervaar je enige warmte op de huid die niet geheel pijnloos is, maar wel verdraagzaam. Je kan het gevoel van de laserbehandeling vergelijken met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid aan schiet.
Scheren of ontharen met een ontharingscrème mag wel. Zorg er wel voor dat de haren tijdens de laserbehandeling ongeveer drie millimeter lang zijn, dan werkt de laserbehandeling het beste (laserontharing antwerpen). Mag ik in de zon na een laserbehandeling? Vanaf 6 weken voordat je start met de behandeling tot 6 weken na de laatste laserbehandeling, mag je het behandelde gebied niet blootstellen aan de zon.
Dit is vaak slechts enkele uren aanwezig en verdwijnt binnen 2 dagen. Er kan ook vochtophoping optreden rondom de haarzakjes en je kan verschroeide haartjes ruiken tijdens de laserbehandeling. Dit zijn normale huidreacties en duiden erop dat de laserbehandeling effectief is! Overigens maken wij gebruik van een geavanceerd afzuigsysteem. Na 2 tot 3 weken zie je het effect van de laserbehandeling.
Elektrische epilatie in het gezicht wordt zelfs vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vergoeding laserontharing Overbeharing in het gezicht of in de hals wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar welk recht je op vergoeding hebt voor laserontharing. De Huidpraktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars (intiem ontharen).
Doet het ontharen pijn? Men voelt het wel maar het wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Elke flits kan voelen als een klein tikje tegen de huid. Uiteraard zijn sommige lichaamsdelen wat gevoeliger dan de andere, maar zelfs op de gevoelige lichaamsdelen wordt het niet als pijn ervaren.
Bij sommige mensen lijkt er na een behandeling ineens weer meer haartjes te staan, en de groei lijkt ook weer sneller te gaan. Dit is echter maar schijn. Het wordt veroorzaakt doordat de haargroeicyclus verandert. De haartjes die in de regel na elkaar zouden groeien, komen nu tegelijkertijd naar de oppervlakte (laserbehandeling).
Dit is een goed moment voor een volgende behandeling omdat er dan meerdere haartjes tegelijk aangepakt kunnen worden. Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen in zitten? Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haarfollikels uit te schakelen.
Op het gezicht soms kortere pauzes en op de benen langere pauzes. laser ontharing. Hoe lang duurt een behandeling? De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Behandeling van bijvoorbeeld de oksels zal ongeveer 15 minuten totaal in beslag nemen. Hoe lang na de behandeling mag ik zonnen en waarom moet ik wachten? Na circa 1 week mogen de behandelde oppervlakken weer blootgesteld worden aan de zon of zonnebank.
Ook kan er zonneallergie optreden (jeukende rode bultjes). Bedek daarom in de zomer of naar de wintersport de huid met kleding, of gebruik een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock) als blootstelling aan UV-licht niet te vermijden is, zoals op uw gezicht of armen (mits u daar behandeld bent uiteraard). Indien u bent blootgesteld aan de zon en gebruind bent dient u vier weken te wachten voor de eerstvolgende behandeling, totdat uw huidskleur weer normaal is.
Een week na de behandeling kunt u weer gebruik maken van zelfbruiningscrèmes of bruiningscabines. Kan er over ingegroeide haren heen behandeld worden? Ja, dat gaat prima. Sterker nog, het is heel goed tegen ingegroeide haren omdat een ontsteking met een opgekrulde haar springt vaak tijdens een behandeling open en wordt daarna rustiger.
Haar dat vanuit de slaapfase actief wordt scheert u gewoon af, zodat we deze in de volgende behandeling kunnen meenemen. Denk er altijd aan dat u 1 dag voor de behandeling moet scheren. Komen de haren nooit meer terug? Nee, de haarzakjes die effectief behandeld zijn, kunnen nooit meer een haartje produceren.
Dus is het verstandig dat u ongeveer 1 of 2 x per jaar terug komt voor ‘onderhoudsbeurt’. Het haar zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen. Waarom is ontharen bij gebruik van sommige medicijnen niet verstandig? Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor licht. Leest u de bijsluiter van uw medicijnen er nog eens op na, of als u die kwijt bent, kijk dan op: Een overgevoeligheid voor sterk licht kan onder andere optreden bij de volgende medicijnen of zalfjes: acne (ro-accutane, iso-tretoine, vitamine A-zalf), antidepressiva, St.
Individueel kan wel eens van deze richtlijn worden afgeweken. Namelijk als u bepaalde medicijnen al jaren gebruikt en nooit enige overgevoeligheid voor UV-licht hebt waargenomen. Dus nooit last van zonneallergie (jeuk, bobbeltjes na zonlicht) en nooit de ogen dicht moet knijpen tijdens gewoon daglicht. In die gevallen doen we eerst een paar proefpulsen om te zien hoe de huid reageert.
Gebruik geen scheermesjes of scheersystemen die het haartje eerst een stukje uit de huid trekken alvorens deze af te scheren, omdat het haartje daarna terug in de huid zakt. Hierdoor kan het niet als geleiding voor het licht dienen om te worden onthaard. Mag ik na een behandeling van de oksel deodorant gebruiken? Nee, wacht daar een paar uurtjes mee omdat chemische stoffen door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen door de huid.
Laserontharing vs IPL Laserontharing en IPL-ontharing worden vaak met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende ontharingsmethodes, zowel op vlak van veiligheid als doeltreffendheid. Bij (lichtflitsen) is het licht veel minder sterk dan bij laser, waardoor de haarzakjes enkel verzwakt worden en het resultaat dus slechts tijdelijk is. De zendt daarentegen een krachtige meer selectieve energiestraal uit die het haarzakje volledig vernietigt.
Tot 4 weken voor de behandeling worden deze ten sterkste afgeraden. Verder mogen de haartjes in kwestie niet ontkleurd of geëpileerd worden (wax, elektrische epilatie, pincet, ontharingscrème) gedurende 4 weken voor de behandeling. De huid moet vrij zijn van cosmetische producten, geen deo dus. En tot slot draag je best geen nieuwe, ongewassen kleding, als deze in contact komt met het behandelde gebied.
Het prijskaartje Vergelijkende studies toonden aan dat permanente laserontharing op lange termijn minder duur is dan conventionele maandelijkse ontharingssessies. Want tel de uitgespaarde harsbeurten en scheermesjes maar eens op… Laserontharing wordt beschouwd als een investering die op lange termijn winstgevend wordt. Bovendien geniet je achteraf vaak van meer zelfvertrouwen, meer comfort en ook niet onbelangrijk: een stevige tijdswinst.
Daarna hangt de prijs af van de gewenste zone. Voor oksels betaal je 55 euro per sessie, idem voor de klassieke bikinilijn. Wie volledige benen wenst te ontharen betaalt 380 euro per sessie. De pijngrens Alle horrorverhalen ten spijt, laserontharing is lang niet zo pijnlijk als men doet uitschijnen. Vaak wordt waxen zelfs als pijnlijker ervaren - permanente ontharing prijs.
More from Laserontharing, Pakketten, Prijs
Table of Contents
Latest Posts
Ipl Ontharingsapparaat - Laser Ontharing - Nld Beauty - Laserontharing Borgerhout
Huidzorg Vragen - Laserkliniek Nld Beauty - Laserontharing Ekeren
Ipl Ontharingsapparaat - Laser Ontharing - Nld Beauty - Laserontharing Merksem
All Categories
Navigation
Latest Posts
Ipl Ontharingsapparaat - Laser Ontharing - Nld Beauty - Laserontharing Borgerhout
Huidzorg Vragen - Laserkliniek Nld Beauty - Laserontharing Ekeren
Ipl Ontharingsapparaat - Laser Ontharing - Nld Beauty - Laserontharing Merksem